Följ oss på LinkedIn

Företagshistoria - Bifa Ab

BIFA - Bifa för Alla Bifa grundades 2. maj 1977 genom att Tor-Rolf Karlsson förvärvade Ålands Ingengörsbyrå där han hade jobbat tidigare och efter att han hade varit delägare i två andra bilföretag.

Vid övertagandet ingick bilförsäljning, reservdelar, bilverkstad samt plåtverkstad samt agenturer på Volkswagen, Datsun/Nissan, Dodge, Chrysler och Jeep samt Audi. Volkswagen agenturen har funnits i företaget sedan juni 1950 då de första Volkswagen bilarna kom till Finland. Därmed är Bifa ett utav de äldsta Volkswagen återförsäljare i Finland. De övriga agenturerna övertogs i april 1976. Under det första verksamhetsåret stannade Bifa vid Strandgatan 21 i Mariehamn. I maj 1978 flyttade Bifa hela sin verksamhet till nybyggda och ändamålsenliga lokaler på 1400 km vid Vikingagränd 7 i Norrböle i norra delen av Mariehamn. Sedan dess har hjulen rullat på. Lokalerna har renoverats i flera etapper och i februari 2006 invigdes Bifas tillbyggnad på 600 kvm i anslutning till den tidigare bilhallen på 400 kvm. Den nya hallen ger oss ännu bättre möjligheter att exponera våra bilar inomhus.

En kunnig och engagerad personal tillsammans med ekonomiska och tekniska förutsättningar har genom åren gett Bifa en marknadsledande roll i den åländska bilhandeln. En effektiverad datorisering startades 1997 och den utvecklas hela tiden. Vi valde AutoMaster som är ett av Finlands ledande affärssystem för bilföretag. Bifa har miljöcertifikat sedan 1999 och ISO 9001 kvalitetscertifikat från år 2003. Bifa är medlem i Bilhandlarnas Förbund AKL samt i Motorbranschens Förening på Åland MBO. Vi upprätthåller kontinuerlig skolning för vår personal samt tillhandahåller de senaste diagnosinstrument som behövs för att kunna ge service på det modernaste och snabbaste sättet idag. Som exempel kan nämnas Cabas, 4-hjulsinställning och Data-Liner mätsystem. Idag säljer vi Volkswagen, Nissan och Subaru – märken som representerar tekniskt försprång i Tyskland, England och Japan.

Vår målsättning är att alltid erbjuda BIL FÖR ALLA och bästa service för varje bil

Bifa Ab Bilfirma | FO-nummer 2164598-3 | Vikingagränd 7 | 22100 Mariehamn | Tfn 018 23 300 | | info@bifa.ax
Öppettider | Bilförsäljning mån-fre 9-17 | Reservdelsförsäljning mån-fre 8-17 | Serviceverkstad mån-fre 8-16

aaa

Vi är medlem i